Tel: (+40) 0758 014 611

Pe lângă o componentă teoretică introductivă privind principiile și amplificarea sunetului, cursul include explicații esențiale despre echipamentul, componentele și setările utilizate în cadrul unui eveniment live. 

Profesor: Radu Layer-Dobra

 

Obiective:

Cursanții vor trece prin etapele de înțelegere a principiilor sunetului (ce este, din ce este compus, cum se măsoară), parcurgerea caracteristicilor unui numar mare de instrumente acustice și echipamentului folosit în cadrul unui spectacol live (microfoane, mixere, amplificatoare, boxe, unelte de anulare sonoră, compresie, procesoare de efecte, egalizatoare), lucrul cu o consola de mixaj, mixul "pe față" și mixul pentru monitoare (căști).

Pe lângă toate acestea, participanții vor învăța să lucreze cu tipuri variate de sisteme sonore pentru: pregătirea diverselor aplicații, modul în care este interconectat echipamentul, structura amplificării sonore, egalizare și rutarea semnalului. 

Conținutul cursului include:

- Înțelegerea modului în care funcționeaza industria de live sound, care sunt departamentele implicate, poziționarea corectă într-o echipă, atitudinea necesară pentru a lucra în echipă pentru un/o artist/trupă;
- Show Advancing - detaliile necesare pentru a înainta un show - ridere tehnice/channel list/stage plot;
- Structură de gain - sesiuni practice în care se folosesc sesiuni de multitrack; alegerea microfoanelor, tehnici de poziționare a microfoanelor, distribuția liniilor audio în scenă, line patching;
- Mix Monitoare - Ringing out monitors, crearea de mix-uri de monitorizare scenă;
- Mix FOH - tehnici de mixaj, line check, soundcheck;
- Tehnici de integrare a sistemelor audio în spații acustice - calibrare PA, time alignment, filtre, corecții PA.

Vă va fi de folos acest curs, dacă: 

- Doriți să urmați o carieră ca inginer de sunet live sau să studiați mai departe în acest domeniu;
- Sunteți un artist care dorește să aibă reprezentații live sau dorește să realizeze un sunet mai bun pe scenă;
- Sunteți pasionat de muzica live și doriți să îți găsești un loc de muncă în acest domeniu;
- Sunteți proprietarul unui local unde se cântă muzică live și doriti să le oferiți clienților un sunet excepțional;
- Doriți să lucrați mai eficient cu echipamentul de care dispuneți.

Software

Avid VENUE, Pro Tools 12

Calificare

Certificat Live Sound 

Cerințe

18 ani împliniți în momentul începerii cursului.

Durată

  • 6 zile consecutive, de luni până sâmbătă;
  • Fiecare sesiune durează 6 ore, în intervalul 11.00 - 17.00.

 

Despre  Noi

Academia a fost înființată în baza unui acord de franciză în anul 2011 și a funcționat 8 ani ca Institutul SAE București. După o perioada de 3 ani în primul campus, școala s-a mutat într-o nouă locație mult mai încăpătoare, în apropierea stației de Metrou Grivița. În această locație sustinem cursuri în domeniul Audio - Inginerie Audio, Live Sound, Producție Muzicală, Mixing dar și în domeniul Gaming, respectiv Modelare, Animație, Game Design, Level Design, Unreal. În timpul rămas liber, realizăm diverse proiecte muzicale: recording, mixing, mastering, voice over. Ca urmare a suspendarii activitatii pe perioada starii de urgenta, si a reluarii cursurilor in regim restrans, conform noilor prevederi de distantare sociala pe durata acestor luni ne puteti gasi in incinta Flaros, langa statia de metrou Timpuri Noi.